ženska pošilja poljub
 · Novice

Ali ste vedeli, da je marec mesec ustnega zdravja, saj 20. marca obeležujemo svetovni dan ustnega zdravja?


Zobni karies in parodontalna bolezen sta pomemben javnozdravstveni problem. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije je število bolnikov s kariesom v razvitem svetu naraščalo do šestdesetih let prejšnjega stoletja, nato pa je začelo upadati, vendar karies še vedno prizadene vsaj 60–90 % šolskih otrok in veliko večino odraslih. V tretjem svetu število bolnikov s kariesom zaradi povečane uporabe sladkorja narašča šele v zadnjih desetletjih.

Ali ste vedeli, da vsaka krvavitev dlesni med umivanjem in nitkanjem zob pomeni, da so dlesni vnete? Zdrave dlesni so rožnate, na otip čvrste in nikdar ne krvavijo. Parodontalna bolezen je ena najpogostejših okužb pri odraslih in je posledica kopičenja in razmnoževanja bakterij v zobnih oblogah na površini zoba. Večinoma se začne kot vnetje dlesni (gingivitis) in šele po daljšem času napreduje.

Skrb za zdravje zob in ustne votline je zelo pomembna, saj vpliva na vsesplošno dobro počutje in višjo kakovost življenja. Vse, kar se dogaja v ustni votlini, vpliva na celostno zdravje posameznika, zato so vsakodnevna skrb za ustno higieno ter preventivni obiski zobozdravnika in ustnega higienika edina prava pot.

razjeda v ustih

Z namenom ozaveščanja o pomembnosti ustnega zdravja tako v marcu obeležujemo svetovni dan ustnega zdravja. Naše zdravje se začne v ustni votlini. Poskrbite zanj.

Gengigel je edinstvena, patentirana paleta izdelkov za nego ustne votline, ki z naravnimi zdravilnimi lastnostmi hialuronske kisline poskrbijo za odpravljanje številnih ustnih stanj, povezanih z bolečino in vnetjem. Gengigel ustavi krvavitve, celi in pospešuje obnavljanje dlesni, pomirja bolečino ter je klinično dokazano učinkovit pri preprečevanju in odpravljanju parodontalnih bolezni.

Gengigel gel omogoča hitro in učinkovito pomoč pri:

  • vnetih, krvavečih in bolečih dlesnih

  • aftah in drugih ustnih razjedah

  • poglobljenih zobnih žepih, gingivitisu in parodontitisu

  • poškodovanih dlesnih kot posledici čiščenja zob, puljenja zob ali kirurških posegov

  • vzdraženih dlesnih zaradi stalnih (krone, mostički) ali začasnih zobnih protez

  • rasti zobkov

ženska pri zobozdravniku

Brez neželenih učinkov

Vsi izdelki Gengigel so varni za uporabo in nimajo znanih kontraindikacij ali neželenih učinkov.

Gengigel lahko brez omejitev uporabljajo vsi, tudi otroci, nosečnice, doječe matere, starostniki in sladkorni bolniki. Medsebojno vplivanje z zdravili ni znano.

Učinkovitost, podprta s kliničnimi raziskavami

Gengigel je vodilni izdelek za preprečevanje in odpravljanje parodontalnih boleznih v številnih državah sveta, tudi v Sloveniji. Njegova učinkovitost in varnost sta podprti z več kot 30 kliničnimi raziskavami, ki med drugim dokazujejo učinkovitost hilauronske kisline po zobozdravstvenih posegih, pri aftah in drugih ustnih razjedah, vzdraženih dlesnih, celjenju ran, lajšanju bolečine pri izraščanju prvih zobkov.
Gengigelu zaupajo v več kot 80 državah sveta. Njegovo uporabo že več kot 25 let svetujejo zobozdravniki, ustni higieniki, farmacevti in pediatri.
Gengigel vsebuje hialuronsko kislino visoke kakovosti in čistosti

Za sestavo Gengigela je značilna hialuronska kislina visoke molekulske mase, ki je podobna naravni hialuronski kislini v tkivu dlesni. Hialuronska kislina (znana tudi kot hialuronan) je naravna sestavina zdravih vezivnih tkiv v našem telesu. Naše telo naravno proizvaja hialuronsko kislino, vendar se potrebe s starostjo, kadar se ne počutimo dobro in kadar je prisotna poškodba ali okužba, znatno povečajo.

Hialuronska kislina se med drugim nahaja v očesni steklovini, popkovini, sklepni tekočini, hrustancu, koži patudi v dlesnih, kjer ima prav posebno vlogo. Zaradi svojih izjemnih lastnosti deluje protivnetno, ščiti pred okužbami in je antioksidant, hkrati pa obnavlja tkiva, pospešuje celjenje in zmanjšuje otekline.

Gengigel izdelki

IZDELKI

Gengigel gel je posebej primeren za lažje dostopna mesta ustne votline pri vnetih, krvavečih in bolečih dlesnih, akutnih stanjih parodontalne bolezni (gingivitis, parodontitis), aftah in drugih ustnih razjedah. Vsebuje hialuronsko kislino.

Gengigel pršilo je še posebej primeren za uporabo na težje dostopnih mestih ali bolečih predelih v ustni votlini. Vsebuje hialuronsko kislino.

Gengigel hidrogelna ustna voda vsebuje hialuronsko kislino in je primerna za ohranjanje zdravja v ustni votlini, zato jo je priporočljivo uporabljati kot del vsakodnevne ustne higiene. Učinkovita, praktična in varna ustna voda deluje enakomerno na celotni površini ustne sluznice.

Gengigel first aid raztopina s hialuronsko kislino spodbuja celostno obnovo tkiva ter pospešuje celjenje v celotni ustni votlini po poškodbah, kirurških in zobozdravniških posegih, vsadkih, puljenju zob ter luščenju in glajenju zobnih korenin.

Gengigel gel forte s hialuronsko kislino pomembno prispeva k lokalni celostni obnovi tkiva ter pospešuje zapiranje rane in tako skrajša čas okrevanja po zahtevnih posegih v ustni votlini. Učinkovito zmanjša krvavenje, bolečino, vnetje in otekanje v ustni votlini.

Vsi izdelki Gengigel so:

  • Neškodljivi pri zaužitju

  • Veganski

  • Brez sladkorja

  • Brez laktoze

  • Brez glutena

  • Brez GSO

Genigel Prvi zobki vsebuje hialuronsko kislino (naravno sestavino dlesni), ki ublaži bolečino pri izraščanju zobkov, izboljša prožnost dlesni in pospešuje obnavljanje obzobnega tkiva.

Gengigel Prvi zobki klinično dokazano učinkuje.

Za več informacij obiščite www.gengigel.si.

Gengigel prvi zobki
Nagradne igre