Kik pomaga beguncem
 · Novice

Tekstilno podjetje je pričelo z neposredno akcijo v višini 5 milijonov evrov za ukrajinske begunce.


Tekstilno podjetje KiK prične z milijonskim paketom pomoči za begunce iz Ukrajine. Namen akcije je oskrba prihajajočih ukrajinskih beguncev iz Poljske, Slovaške in Madžarske z oblačili in osnovno oskrbo v višini 5 milijonov evrov. Že v preteklih tednih je podjetje v okviru neposredne pomoči iz centralnega skladišča v mestu Bönen podprlo več humanitarnih organizacij z oblačili za otroke, toplimi odejami kot tudi krožniki in lončki. Skupno je podjetje zagotovilo 60.000 izdelkov v vrednosti 250.000 evrov.

Z dodatno novo akcijo se bo številnim beguncem zagotovila hitra in nebirokratska pomoč. Pod geslom „KiK pomaga Ukrajini“ prejmejo begunci osebno ob prihodu v sprejemne centre darilno kartico, ki jo lahko brez težav in samovoljno vnovčijo v katerikoli izmed številnih KiK poslovalnic. Ker begunci sami vedo, kaj konkretno potrebujejo, je darilna kartica oblika bistvene pomoči za vsakega posameznika. Podjetje predvideva, da bo s to namero pomagalo približno četrt milijona ljudem.

Darilne kartice se bodo razdelile preko posameznih KiK hčerinskih družb, kajti le-te so bližje ljudem in njihovim konkretnim potrebam in posledično lahko hitreje ukrepajo.

Patrick Zahn, generalni direktor podjetja KiK je o akciji povedal: „Vojna v Ukrajini in usoda pogumnih ljudi se je dotaknila vsakega izmed nas. Nismo si mogli predstavljati, da lahko pride do takšnega izbruha v osrčju Evrope. Naše misli so s trpečimi ljudmi tega grozljivega spora.“ Zahn nadaljuje: „Kot podjetje sicer ne moremo končati vojne, lahko pa v številnih krajih sosednjih držav Ukrajine, kjer smo prisotni, prispevamo k zmanjšanju trpljenja ljudi, predvsem žensk in otrok, ki so zapustili svoje domove in se odpravili proti zahodu. Vesel sem, da smo lahko ob podpori družabnika Christiana Hauba, pričeli z veliko akcijo. Povrh vsega naša podpora pomaga pogumnim branilcem Ukrajine, saj vedo, da so njihovi bližnji deležni konkretne pomoči.

V okviru neposredne pomoči so se v preteklih dneh na mejna območja z Ukrajino odpravili številni KiK tovornjaki. V sodelovanju s številnimi humanitarnimi organizacijami je KiK ciljno dostavil stvari, ki so trenutno na licu mesta nujno potrebne – med drugim tople odeje, oblačila za otroke in ženske, kakor tudi krožnike in lončke. Skupno je podjetje zagotovilo 60.000 izdelkov v vrednosti 250.000 evrov.

Prostovoljci na Madžarskem, Poljskem in Slovaškem zagotavljajo, da donacije blaga kot tudi darilne kartice prejmejo neposredno begunci, ki prihajajo iz Ukrajine.

Nagradne igre