okrogla miza ob napovedi 16. Mikove karavane na Debelem Rtiču
 · Novice

Letos bo na Debelem rtiču potekala že 16. Mikova karavana.


Mikova karavana otroškega smeha je namenjena otrokom iz socialno šibkejših družin, ki so stari med 6 in vključno 12 let.

V letu 2021 bomo v projekt Mikove karavane otroškega smeha vključili otroke iz KoroškeSavinsjkeCeljske in Gorenjske regije.

MIKova karavana je že vsa leta znana, tako med šolskimi pedagoškimi in svetovalnimi delavci, kot starši in tudi strokovnim osebjem mladinskih letovišč, kjer je potekala, po pestrem in vsebinsko bogatem programu.

Vključeni otroci so deležni 7-dnevnih počitnic na Debelem Rtiču, na katerih za njihovo zabavo in počitniška doživetja skrbi 14 vzgojiteljev in pedagoški vodja, ki zanje pripravijo razgiban počitniški program.

V letovanje je vključen tako avtobusni prevoz iz domačih regij vključenih otrok, kot 7-dnevni polni penzion in bivanje na Debelem Rtiču, ter 1-dnevni izlet po slovenski obali.

Otroci so vse od 7.00 zjutraj do 21.00 zvečer vključeni v pester program, ki ga sestavljajo ustvarjalne in športne delavnice, družabne igre in skupinske animacije, pustolovski pohodi, rokometni dan z rokometaši Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško, kopanje na plaži in v bazenu ter vsakoletni koncert presenečenja.

Povzeto po: MIKova karavana - MIK Celje (mik-ce.si)

Nagradne igre