NAGRADNA IGRA
Mikromobilnost
 · Nagradne igre

Različne oblike mobilnosti in različne hitrosti postajajo vse bolj del našega prometnega vsakdana. Kako opazovati, se vključiti, sodelovati in upoštevati drug drugega v novi prometni stvarnosti?


Vsi smo kdaj na cesti, pločniku, kolesarski stezi naredili že kakšen "kiks". Na primer vozili kolo z dežnikom v roki, e-skiro brez čelade, ali se na njem vozili skupaj s prijateljem. Se peljali v napačno smer po kolesarski stezi ali rolali po cesti.

Vsi smo se iz takšnih situacij tudi že poskušali rešiti z izgovori. Včasih so ti izgovori verjetni, včasih smešni, včasih pa preprosto bizarni. V spodnjo prijavnico zapiši izgovor, ki si ga uporabil/a sam/a, ali ki si ga slišal/a od koga drugega, ko je v prometu malo "bluzil".

Splača se sodelovati, saj bomo podelili več dnevnih nagrad!

Mikromobilnost

Kolo, skiro, električni skiro, električno kolo, invalidski voziček, električni skuter. Ko se z različnimi prevoznimi sredstvi znajdemo na isti površini, je tveganje, da se zgodi nesreča, večje. Nove oblike mobilnosti torej prinašajo nov izziv – varno sobivanje na cesti. Zato vas v Zavarovalnici Triglav in Zavodu Vozim vabimo, da se pridružite iniciativi Ne bluzi, z glavo kruzi za varnejšo mobilnost. Na portalu Vozimse.si preverite svoje znanje o pravilih in bontonu na cesti ter se udeležite katerega od dogodkov Križišče mikromobilnosti, kjer lahko preizkusite različne oblike mobilnostnih sredstev. Za brezskrbno mobilnost s kolesi, skiroji, e-kolesi in e-skiroji pa poskrbite tudi z dobrim zavarovanjem.

Vabljeni, da se nam v soboto, 13. 7. 2024, ob 9. uri pridružite na Križišču mikromobilnosti pred nakupovalno destinacijo ALEJA.

Na dogodku za vso družino, na katerega so poleg otrok in staršev vabljeni tudi babice in dedki, se bodo lahko obiskovalci preizkusili na poligonu v vožnji z različnimi oblikami moderne urbane mobilnosti za vse generacije: skiroji in električnimi skiroji, kolesi in električnimi kolesi, poganjalčki in še s čim. Predvsem pa se bodo imeli možnost naučiti varno srečevati z različnimi udeleženci urbane mobilnosti in se soočati z raznolikimi motilci pozornosti.

V varnem okolju simulatorja e-skiroja pa bodo lahko uporabniki tudi na interaktiven način preizkušali svoje spretnosti na tem vedno bolj priljubljenem mikroprevoznem sredstvu.

Mikromobilnost

Ne bluzi, z glavo kruzi – od izgovorov k rešitvam

Nagradne igre