Recepti najboljših slovenskih kuharjev

Da živimo v kulinarično razburljivem času, so ponovno dokazali vrhunski slovenski kuharji, ki so svoje recepte združili v knjigo Kuhamo z najboljšimi: 9 vrhunskih slovenskih kuharjev pri vaši mizi. Na 112 straneh knjige se s svojimi avtorskimi recepti predstavijo Janez Bratovž, Igor Jagodic, Borut Jovan, Tomaž Kavčič, Andrej Kuhar, Marko Pavčnik, Gorazd Potočnik, Uroš Štefelin in Bine Volčič. Vsi predstavljeni kuharji so znana imena slovenske kulinarike, prav vse pa druži isto poslanstvo, z veliko truda, znanja in strasti ustvarjajo suvereno avtorsko kuhinjo, uporabljajo najboljše sestavine, mojstrsko obvladajo kuharske tehnike, nihče od njih pa se ne boji sprostiti svoje kreativnosti. Tudi zaradi njih se pred našimi očmi odvija kuharska revolucija, ki je v svoj vrtinec potegnila vse ljubiteljske kuharje.Bistvo vsake kuharske knjige je, da mora biti praktična, razumljiva in uporabna. Teh načel smo se držali pri ustvarjanju knjige Kuhamo z najboljšimi, zato smo se skupaj s kuharji vsakemu receptu popolnoma posvetili in ga do potankosti razdelali v več korakov. Čeprav so recepti na prvi pogled nekoliko zapleteni, so razumljivi in uporabni, predvsem pa razkrivajo zakulisje vrhunskih kuhinj, je na predstavitvi knjige povedala urednica Urška Petelin.Foto: Mediaspeed
Nagradne igre